Hotels in Tromsø | De Beste Tips Voor Je Verblijf

Op zoek naar een fijn hotel in Tromsø? Dan ben je hier aan het juiste adres voor handige tips. Want wat zijn eigenlijk de meest charmante wijken om te verblijven in deze Noorse stad? Gelukkig ontbreekt het niet aan sfeervolle buurten, en het hotelaanbod in Tromsø is ruim.

Hoewel Tromsø, naar Noorse maatstaven, niet als een grote stad wordt beschouwd, kunnen sommige bezienswaardigheden ver uit elkaar liggen. Gelukkig is het openbaar vervoer in Tromsø goed geregeld. Kies daarom een hotel dat dicht bij de hoogtepunten ligt of zich nabij een bushalte bevindt voor gemakkelijke verkenning van deze betoverende Noorse stad.

hotels in Tromsø

Waar kan je het beste een hotel boeken in Tromsø?

Bij het kiezen van een plek om te verblijven in Tromsø, sta je voor de keuze tussen het bruisende stadsleven en de rustige natuur. In het centrum vind je talloze hotels, ideaal voor wie wil genieten van de stadse vibe, met gemakkelijke toegang tot bezienswaardigheden en restaurants. 

Aan de rand van de stad bieden lodges en campings juist een kalme omgeving te midden van de natuurpracht. Hier overheersen rust en prachtige uitzichten op fjorden en bergen. Kies wat bij je past en ontdek de unieke charme van Tromsø, zowel binnen als buiten de stad.

Top 5 Beste Hotels in Tromsø centrum

Het aanbod aan hotels in Tromsø is uitgebreid. Om je op weg te helpen, hebben we een top 5 samengesteld voor 3- en 4-sterren hotels. Alle hotels bevinden zich in het centrum van Tromsø, bieden een goede prijs-kwaliteitverhouding en hebben uitstekende beoordelingen op bekende boekingssites.

3 sterren hotel tromso
  1. Smarthotel Tromsø
  2. Thon Hotel Polar
  3. Enter Viking Hotel
  4. Thon Hotel Tromsø
  5. Enter Backpack Hotel
4 sterren hotel tromso
  1. Raddison Blu Hotel Tromsø
  2. Clarion Collection Hotel Aurora
  3. Scandic Grand Tromsø
  4. Scandic Ishavshotel
  5. Scandic Grand Tromsø

Goedkope hotels in Tromsø

Tromsø is niet bepaald goedkoop, laten we dat duidelijk maken. Voor hotels op A-locaties in Tromsø betaal je relatief veel. Denk hierbij aan het stadscentrum, de kustlijn, en het zakendistrict. Als je echter niet per se in het hart van Tromsø hoeft te verblijven en bereid bent om gebruik te maken van het openbaar vervoer, is er een ruime keuze aan hotels met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Als je graag wel in het centrum verblijft maar niet de hoofdprijs wilt betalen, overweeg dan om flexibel te zijn met je reisperiode. De prijzen voor hotels in Tromsø zijn over het algemeen hoger in de wintermaanden, vooral tijdens het hoogseizoen (nov tot jan).

Hotels bij het vliegveld van Tromsø

Tromsø Airport, ook bekend als Langnes Airport, is de belangrijkste luchthaven in de regio Troms en ligt op ongeveer 5,5 kilometer ten westen van het stadscentrum van Tromsø. Hoewel het vliegveld een cruciale toegangspoort is tot deze prachtige Noorse stad, zijn er opmerkelijk weinig hotels direct bij de luchthaven.

Met slechts ongeveer 9 minuten rijden of 15 minuten met het openbaar vervoer naar het centrum van Tromsø, maak dat ook eigenlijk niet uit. Als je de voorkeur geeft aan een verblijf dicht bij de luchthaven, zijn er enkele hotels en accommodaties beschikbaar in de nabije omgeving. Het is echter raadzaam om je verblijf ruim van tevoren te plannen, vooral tijdens drukke reisperiodes, om zeker te zijn van beschikbaarheid.