Zeevissen in Tromsø (Noorwegen) | Een Avontuur Voor het Hele Gezin!

Tromsø, een schilderachtige stad in het noorden van Noorwegen, is gezegend met adembenemende fjorden en uitgestrekte wateren die een overvloed aan visleven herbergen. Voor liefhebbers van zeeavonturen en visserij is er geen betere manier om deze prachtige omgeving te ervaren dan met een excursie Zeevissen in Tromsø (Boek vandaag nog!) Als een gepassioneerde visser en natuurliefhebber, kon ik deze kans niet aan me voorbij laten gaan, maar wat deze reis extra speciaal maakte, was dat ik het samen met mijn kinderen deed, en zij vonden het geweldig!

In deze blogpost neem ik je mee op mijn reis naar Tromsø en de onvergetelijke ervaring van een visavontuur voor het hele gezin.

vissen in tromso (Noorwegen)

Vertrek en de catamaran

Op een heldere ochtend arriveerden we als gezin in Tromsø, klaar voor ons vis avontuur. Het gezellige havengebied begroette ons met kleurrijke vissersboten en een levendige sfeer. Mijn kinderen waren opgewonden en vroegen voortdurend wanneer we aan boord zouden gaan van de catamaran.

Toen het eindelijk tijd was om aan boord te gaan, werden we begroet door de vriendelijke bemanning die ons een warm welkom gaf. Mijn kinderen waren meteen gefascineerd door de indrukwekkende catamaran en konden niet wachten om alle hoeken van het schip te verkennen. De bemanning stelde zich voor en vertelde ons wat we konden verwachten van de komende visreis.

De catamaran was een indrukwekkend schip met moderne voorzieningen en alle nodige uitrusting voor een succesvolle viservaring. Het ruime dek bood voldoende ruimte voor mijn kinderen om rond te rennen en van het uitzicht te genieten terwijl we over het kalme water gleden. De vriendelijke bemanning begroette ons met een glimlach en zorgde ervoor dat ook mijn kinderen zich meteen op hun gemak voelden.

zeevissen in tromso (Noorwegen)

Het visavontuur begint!

Zodra we de haven verlieten, gleden we over de heldere blauwe wateren van de fjorden, omringd door majestueuze bergen en adembenemende landschappen. Terwijl ik ontspande op het dek, waren mijn kinderen druk in de weer met het speuren naar dolfijnen en zeevogels. De gids vertelde ons over de rijke visgeschiedenis van het gebied, en mijn kinderen luisterden vol fascinatie naar de verhalen.

Het hoogtepunt van de reis was ongetwijfeld het vissen zelf. De kids waren opgetogen toen ze hun eigen visuitrusting kregen en waren vastberaden om hun eerste vis te vangen. De bemanning was geduldig en behulpzaam bij het begeleiden van het hanteren van de hengel.

Het duurde niet lang voordat mijn jongste zoon beet had en zijn gezicht oplichtte van vreugde. Hij had een mooie kabeljauw gevangen! Mijn oudste dochter was vastberaden en na een tijdje ving ze ook een vis. Het was een onvergetelijk moment om hun enthousiasme te zien toen ze hun vangst trots toonden. Daarna hebben we besloten om gelijk de kabeljauw van mijn zoon als lunchgerecht mee te nemen. Een echte Noorse maaltijd!

De visreis was een unieke ervaring voor het hele gezin, een die we nooit zullen vergeten. Het was een gelegenheid om samen te genieten van de rust van de natuur, te leren over de visserijcultuur van Tromsø en samen onvergetelijke herinneringen te creëren.

visreis in tromso Noorwegen

Conclusie

Deze geweldig visreis (Boek hier!) is niet alleen een must voor liefhebbers van zeeavonturen en visserij, maar ook voor gezinnen die op zoek zijn naar een onvergetelijk avontuur in het prachtige Tromsø.

Met een mooie catamaran, deskundige gidsen en een overvloed aan vis in de fjorden, zal deze tour niet alleen visliefhebbers aanspreken, maar ook kinderen die gefascineerd zijn door de wonderen van de zee. Kortom, een aanrader!

husky safari Noorwegen
Over Tromsø.nl

Onze missie is om de natuur, cultuur en het avontuur van Tromsø (en de rest van Noord-Noorwegen) voor iedereen toegankelijk te maken.