Beste Huskytochten in Tromsø (Noorwegen) | Een Magisch Avontuur!

Het maken van een huskytocht is in Noorwegen niets nieuws. Vooral in het verre noorden kent het hondensleeën een lange traditie. Vroeger was het een belangrijk vervoermiddel. En tegenwoordig is het een sport en een levensstijl geworden, evenals een populaire activiteit voor bezoekers. 

Ben je last-minute je reis naar Tromsø aan het plannen?


Hier zijn een paar leuke dingen om te doen en plekken om te verblijven:

🇳🇴 Beste activiteiten en huskytochten in Tromsø:

 1. Zelf-bestuurbare huskytocht in Tromsø (Meest populair!)
 2. Huskytocht met traditionele lunch (Avontuur en lunch met de huskies!)
 3. Hondensledetocht met noorderlicht (Beste combitour)
 4. Bezoek aan de huskyfarm met avondeten (Perfect voor minder actieve gasten)

🛌 Fijne plekken om te verblijven in Tromsø:

 1. Tromsø Aurora Lodge (Slapen onder het noorderlicht!)
 2. Scandic Ishavshotel (Naast de prachtige haven)
 3. Smarthotel Tromsø (Perfect voor de budgetreiziger)

✈️ Wil je moeiteloos vanaf de luchthaven van Tromsø naar de stad reizen? Vind hier de beste opties voor luchthaventransfers!

Wat is een huskytocht?

Tijdens een huskytocht in Noorwegen begint het avontuur met een warm welkom op een huskyboerderij, waar je de kans krijgt om de vriendelijke Siberische husky’s te ontmoeten en een band met ze te vormen voordat de tocht begint. De ervaren gidsen zullen je introduceren in de basisprincipes van het leiden van een huskyspan en het besturen van de slee.

Het hart van elke huskytocht zijn natuurlijk de Siberische husky’s. Deze honden zijn bekend om hun kracht, uithoudingsvermogen en vriendelijke karakter. Ze zijn speciaal gefokt en getraind voor trektochten in winterse omstandigheden.

Husky’s houden van rennen en hebben een natuurlijke aanleg voor het trekken van sledes. Ze werken graag samen met hun menselijke leiders en vormen sterke banden met hen. Tijdens de tocht vormen de husky’s een span voor de slee, en het is de verantwoordelijkheid van de deelnemers om hen aan te sturen en te begeleiden.

husky safari Noorwegen

winterreis husky safari

Abel reizen – 6-daagse Husky Safari Lapland

Ga op husky-expeditie in Alta Noorwegen.
Inclusief overnachtingen op een husky boerderij en berghut in kleine groep met gids.

Bekijk

De beste huskytours in Tromsø 

Wil je in Tromsø een husky safari maken? Dan zijn er verschillende lokale aanbieders om uit te kiezen. Zij willen allemaal graag hun verhalen en passie voor deze geweldige ervaring delen. 

Deelnemen aan hondensledetochten in Tromsø is een onvergetelijke ervaring, ongeacht het weer in Tromsø. En er is een breed scala aan arrangementen om uit te kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een zelfrijdende husky safari in Tromsø inclusief lunch, of voor een tour waarbij een gids de teugels in handen heeft. 

We snappen dat het lastig kan zijn om te kiezen uit alle excursies die worden aangeboden. Daarom hebben we hieronder twee van onze favoriete tours voor je uitgelicht:

Zelf een slee met husky’s besturen

husky Noorwegen

Met je eigen team husky’s door de Arctische wildernis sturen: dat kan tijdens deze fantastische huskytocht in Tromsø, Noorwegen. Geniet van een begeleide slee-ervaring terwijl je kennis maakt met de meest prachtige Noorse landschappen. 

Heb je er altijd al van gedroomd om door het Arctische winterlandschap te trekken met je eigen hondenteam? Dat kan werkelijkheid worden door deel te nemen aan deze huskytocht. 

Je leer namelijk hoe je zelf een hondenslee bestuurt en volgt vervolgens een ervaren gids over het parcours. Het perfect avontuur tijdens de kerstdagen

Extra informatie over deze huskytocht in Tromsø

Bij aan vang van deze husky tour in Tromsø, ontvang je een complete uitrusting voor de nodige veiligheid en warmte. Met een comfortabele minibus rijd je vervolgens naar de kennel op het eiland Kvaløya. 

Maak voor en na de tocht kennis met ruim 130 enthousiaste Alaska-husky’s en geniet naderhand van heerlijke, zelfgemaakte chocoladecake en een warm drankje bij de gezellige open haard. De huskytocht zelf duurt ongeveer 90 minuten. 

Tips en tricks

Wil je deelnemen aan deze husky tour in Tromsø? Dan wordt je door je Engelssprekende gids opgehaald bij de hoofdingang van Scandic Ishavshotel in de stad. Kijk uit voor de zwarte Arctic Adventure Tours minibus. 

Warme poolpakken, winterlaarzen, wollen sokken, mutsen en wanten worden te leen aangeboden indien nodig. Zo weet je zeker dat je warm blijft (trek desalniettemin warme kleding aan). Daarnaast zijn koffie en thee inbegrepen bij deze (en de meeste andere) huskytochten in Tromsø. 

Let op: deze activiteit vereist een basisconditie. Daarnaast is de tour niet geschikt voor kinderen onder de 7 jaar. (Zie hier een lijst met de leukste activiteiten in Tromsø met kinderen)

Wat kost deze husky safari vanuit Tromsø? 

Om deel te nemen aan deze toffe huskytocht in Tromsø betaal je ongeveer 200 Euro per persoon. Je kunt echter tot 24 uur voor aanvang van de tour gratis annuleren. 

Schroom daarom niet om je ticket hier voor de excursie vast te leggen, zodat je gegarandeerd bent van een plekje! 

Husky safari met lunch

husky tocht

Ben jij een echte hondenvriend? Dan zul je optimaal genieten van deze huskytocht, waarbij je een band kunt opbouwen met een team van schattige husky’s. Ervaar het prachtige Poolse landschap rond Tromsø vanuit een uniek perspectief!

Extra informatie over deze husky tour vanuit Tromsø 

De wildernis van Tromsø ervaren als nooit tevoren; dat is een droom die uitkomt wanneer je deelneemt aan deze husky safari van een halve dag. Je komt meer te weten over de kunst van het hondensleeën en krijgt de kans om enthousiaste huskyhonden je door de sneeuw te laten trekken. 

Elke slee biedt ruimte aan twee personen. Halverwege de tour krijg je de kans om van plaats te wisselen. Laat je verrassen door de machtig mooie landschappen om je heen, terwijl je de frisse wind door je haren voelt waaien. 

Na deze huskytocht in Noorwegen, Tromsø, keer je terug naar het kamp voor een heerlijke warme maaltijd en krijg je de kans om met elkaar te kletsen rond het open vuur. Hierna wordt je weer teruggebracht naar de centrale lobby van het Radisson Blu Hotel in Tromsø.

Tips en tricks

Deze activiteit is inclusief vervoer, warme lunch, warme kleding en instructies voor het sleeën. Neem eventueel zelf nog wat kleine snacks en water mee. Let op: de tour is niet geschikt voor:

 • Zwangere vrouwen
 • Mensen met rugklachten
 • Mensen die slecht ter been zijn
 • Mensen met hartklachten
 • Personen die zwaarder zijn dan 118 kilogram
 • kinderen

Verder is het goed om te weten dat deze tour, net als andere huskytochten in Tromsø, een normaal niveau van fysieke fitheid vereist. Je moet op 1 been kunnen staan om je evenwicht op de slee te houden en in staat zijn om de slee op te tillen. 

Wat kost deze huskytocht vanuit Tromsø? 

De prijs van deze excursie is ongeveer 195 Euro per persoon. Is dit te veel voor je om nu te kunnen betalen? Reserveer je ticket dan vandaag en betaal pas later. Makkelijker kan het niet! 

Komt er iets tussen of zie je het niet meer zo zitten om zelf een hondenslede te besturen? Je kunt de tour tot 24 uur van tevoren gratis annuleren. Of je kant kiezen voor een andere activiteit, zoals het trainen en knuffelen van husky puppies.  

Waarom zijn huskytochten in Tromsø zo geweldig?

hondensledetocht Noorwegen

Eigenlijk hoeven we niet meer uit te leggen wat er zo fantastisch is aan het deelnemen aan een huskytocht in Tromsø. Het is een unieke ervaring om de kracht van de honden te voelen terwijl je door het schilderachtige, stille Arctische landschap glijdt. 

Velen die je zijn voorgegaan, zijn verrast over hoe vredig en mindfull het is om een hondenslede te besturen. Daarnaast zul je kennis maken met de inheemse cultuur van Noord-Noorwegen; de Sami. 

Denk je dat je een husky safari vanuit Tromsø alleen in de winter kunt doen? Dan heb je het mis! Verschillende bedrijven bieden ook huskytochten in Tromsø aan in de zomer, waarbij je door de honden vooruit wordt getrokken in een kar met vier wielen. Husky’s houden namelijk van rennen, het hele jaar door.

Kortom: het boeken van een huskytocht in Noorwegen, Tromsø, biedt je een ervaring die voor altijd in je geheugen gegrift zal zijn. Geloof ons als we zeggen dat het een van de meest memorabele dingen zal zijn die je ooit hebt gedaan!

Naast de huskysledetochten biedt Tromsø een overvloed aan avontuurlijke activiteiten, zoals het walvissen spotten in Noorwegen, ontmoeten van rendieren en het bewonderen van het noorderlicht in Tromsø.

husky safari Noorwegen
Over Tromsø.nl

Onze missie is om de natuur, cultuur en het avontuur van Tromsø (en de rest van Noord-Noorwegen) voor iedereen toegankelijk te maken.