5 Geweldige Activiteiten in Tromsø met Kinderen!

Met zijn adembenemende noorderlichtshows, fascinerende wilde dieren en rijke cultuur biedt Tromsø een unieke kans voor kinderen om de Arctische wereld te verkennen en te genieten van opwindende avonturen.

Of je nu op zoek bent naar het spektakel van het noorderlicht, het observeren van husky’s en rendieren wilt ontdekken, of de mysteries van het universum wilt onthullen in een bijzonder planetarium, Tromsø heeft voor ieder wat wils.

Dus, laat je familie zich onderdompelen in een winterwonderland vol opwinding, en ontdek deze vijf geweldige activiteiten die je in Tromsø met kinderen kunt beleven.

Noorwegen noorderlicht

Op Jacht naar Magie in Tromsø met Kinderen

Stel je voor dat je met je gezin onder een betoverende hemel staat die wordt verlicht door dansende kleuren – welkom bij de noorderlichtjacht in Tromsø! Deze Noord-Noorse stad biedt een unieke kans om het magische noorderlicht, ook wel het noorderlicht genoemd, te aanschouwen.

Kinderen zullen zich verwonderen over de fonkelende lichten die de nachtelijke hemel schilderen en ze in een wereld van betovering meenemen. Ontdek met deze noorderlichttour hoe je samen met je gezin op een spannende noorderlichtjacht kunt gaan, en laat je betoveren door dit natuurlijke spektakel dat je voor altijd zult koesteren.

Tip: Combineer het noorderlicht met een overnachting in het wereldbekende ijshotel in Tromsø!

polaria tromso met kinderen

Ontmoet de Bewoners van de Arctische Wateren

Duik in de fascinerende wereld van Arctische fauna in Polaria, een educatief centrum en aquarium dat jonge ontdekkingsreizigers in verrukking brengt. Laat je kinderen oog in oog komen te staan ​​met nieuwsgierige zeehonden, terwijl ze meer leren over het kwetsbare ecosysteem van de Noordpool. Daarnaast leren ze ook veel over de lokale walvissen en dolfijnen!

Polaria biedt interactieve tentoonstellingen, spannende presentaties en een prachtig panoramisch filmscherm met films over de majestueuze Noordpool. Bereid je voor op een avontuurlijke en leerzame dag, waarbij je gezin de pracht van de Arctische wateren ontdekt.

wandelen met husky

Husky’s en Rendieren

Trek naar het prachtige Tromsø Villmarkssenter, waar een ontmoeting met trouwe husky’s en sierlijke rendieren wacht. Neem je kinderen mee op een opwindende rit met een huskyslede, waar ze kunnen genieten van het gevoel van snelheid en het enthousiasme van de vriendelijke husky’s.

Leer samen over de traditionele manier van leven van de Sami-bevolking, terwijl je kinderen zich verwonderen over de zachtaardige aard van de rendieren. Een authentieke Arctische ervaring wacht op je gezin, terwijl je de band tussen mens en dier in deze prachtige omgeving ontdekt.

kabelbaan in tromso

Panoramische Uitzichten en Plezier

Tromsø biedt je gezin de kans om de wereld van bovenaf te bekijken! Stap aan boord van de Fjellheisen-kabelbaan en laat je naar de top van de majestueuze Storsteinen-berg brengen. Geniet samen van adembenemende panoramische uitzichten over de stad Tromsø en de omliggende adembenemende bergen en fjorden.

Op de top van de berg zijn er gezellige cafés en wandelpaden waar je gezin kan wandelen, picknicken en spelen. Klaar voor een avontuur in de hoogte en een onvergetelijke tijd met het hele gezin!

planetarium tromso

Sterrenkijken in Tromsø met Kinderen

Zet je schrap voor een buitengewoon avontuur dat je verbeelding naar de sterren zal voeren! Bezoek het Planetarium in Tromsø en dompel je gezin onder in een wereld van sterren, planeten en ruimtevaart. Laat je kinderen versteld staan ​​van de kosmos terwijl ze genieten van boeiende shows en interactieve presentaties.

Verken samen de mysteries van het universum en laat je kinderen dromen over de onbegrensde mogelijkheden van de ruimte. Een onvergetelijke reis naar de sterren wacht op jullie gezin in Tromsø.

husky safari Noorwegen
Over Tromsø.nl

Onze missie is om de natuur, cultuur en het avontuur van Tromsø (en de rest van Noord-Noorwegen) voor iedereen toegankelijk te maken.