Ontmoet de Rendieren in Tromsø | Ervaar de Noorse Sami cultuur!

Rendiersleeën in Noorwegen is een van de oudste vormen van vervoer in het noorden. Een groot deel van de Sami-cultuur; de inheemse bevolking van Noorwegen, maakt hier gebruik van. Om deze reden zijn rendieren in Tromsø nog steeds enorm belangrijk in verschillende gebieden. 

Hoewel veel Sami’s tegenwoordig een moderne baan hebben, verdienen nog steeds een paar duizend van hen de kost met het hoeden van rendieren. Ga je op reis naar Tromsø, Noorwegen? Dan is het maken van een rendiertocht een absolute must. Het is namelijk één van de leukste activiteiten die je in Tromsø in de winter kan doen.

Een Sami maakt een rendier klaar voor een rit.

Rendieren in Noorwegen

Rendieren zijn een inheemse diersoort in Noorwegen, vooral te vinden in het noorden van het land, waar ze zowel ecologisch als cultureel van groot belang zijn. Ze spelen een essentiële rol in de traditionele Sami-levensstijl, waar de Sami-bevolking al eeuwenlang rendieren houdt voor voedsel, melk en als lastdieren.

Deze relatie wordt ondersteund door eeuwenoude rendierhouderijpraktijken, waarbij de kuddes in de zomer en winter naar verschillende weidegebieden worden geleid.

Bovendien zijn rendieren een populaire toeristische attractie in Noorwegen, en toeristen hebben de mogelijkheid om rendieren te zien en deel te nemen aan rendier-safaritochten om meer te leren over de Sami-cultuur en de rol van rendieren in de Noorse folklore.

Een rendiersafari in Tromsø boeken

Rendieren in Noorwegen

Lijkt het jou wel wat om door de rendieren van Tromsø door het oogverblindende Noord-Noorse landschap getrokken te worden, met een warme deken op je schoot en de wind in je gezicht? Dan zijn er verschillende tours, zowel overdag als ’s avonds, om uit te kiezen,

De beste reistijd om in Tromsø op rendiersafari te gaan is van begin december tot eind januari. Leun achterover en geniet van het prachtige landschap terwijl je langs diepblauwe fjorden en de machtige bergen van Tromsø sleet. 

De volgende tours laten je op een unieke manier kennis maken met deze prachtige dieren: 

Vanuit Tromsø: Een rendiertocht en voeren onder begeleiding van een Sami gids

Toeristen bezoeken een Noorse rendierboerderij in Tromsø

Tijdens deze dagtrip vanuit Tromsø bezoek je een authentiek rendierkamp. Je krijgt de kans om de dieren te voeren, maakt kennis met de Sami-cultuur en kunt genieten van een heerlijke maaltijd bij het vuur. Met je Sami gids ga je bovendien op rendierentocht door de prachtige Noorse natuur. 

Extra informatie over deze rendieren tour in Tromsø

Deze rendieren tocht in Noord-Noorwegen stelt je in staat om de manier van leven van de Samische rendierherders te ervaren. Ontmoet de herders en laat je door rendieren vooruit trekken op een comfortabele slee, genietend van het spectaculaire landschap. 

Dit is een unieke manier om kennis te maken met een eeuwenoude cultuur. Laat je verrassen door authentieke inheemse smaken tijdens de lunch en luister naar traditionele verhalen en liedjes bij het knapperende open vuur. 

Vanuit Tromsø reizen jij en je groepsgenoten via een korte rit langs de kust naar het rendiergebied. Na ongeveer 4 uur doorgebracht te hebben met ruim 300 rendieren en je gastheren, keer je terug naar je ontmoetingspunt in de stad. 

Tips en tricks

Deze rendieren tour in Tromsø is inclusief een professionele, Engelssprekende gids, een rendiertocht in het Noord-Noorse landschap en het voeren van de rendieren. 

Bovendien krijg je warme overalls en laarzen aangeboden indien nodig. Zorg echter zelf voor warme kleding (ten minste twee laagjes) met handschoenen, een muts en goede winterlaarzen. 

Naast een heerlijke warme maaltijd, zijn koffie, thee en snacks ook bij de prijs inbegrepen. Je wordt opgehaald bij het Radisson Blu Hotel in Tromsø en wordt hier aan het einde van de rendiersafari ook weer teruggebracht. 

Wat kost deze rendieren tour in Tromsø, Noorwegen?

Deze excursie kost ongeveer 130 Euro per persoon. Je hebt de mogelijkheid om flexibel te boeken, door vandaag nog je plek te garanderen en later pas te betalen. 

Heb je al betaald? Dan kun je tot 24 uur voor aanvang van de tour kosteloos annuleren. Zo zit je nergens aan vast!

Een rendierentocht (met avondeten) onder het Noorderlicht

Rendieren tocht onder het noorderlicht in Tromsø

Dit is wel een hele bijzondere rendiersafari in Tromsø. Het is namelijk een combinatietour, waarbij je niet alleen een prachtige avondrit met de rendieren mag maken, maar ook het spectaculaire en magische noorderlicht achterna gaat. 

Extra informatie over deze rendieren tocht in Noorwegen, Tromsø

Deze spannende excursie begint in Tromsø, van waaruit je met een busje richting een traditioneel rendierenkamp rijdt. Hier krijg je de kans om de ruim 300 rendieren te voeren, waarna je er in het donker op uit trekt met een heuse rendierslee.

Ervaar de magie van het Noordpoolgebied tijdens deze sensationele tocht, terwijl je op zoek gaat naar het noorderlicht: een van de meest spectaculaire natuurfenomenen op aarde. 

Na de rendiertocht kun je genieten van een traditioneel Sami diner, bereidt boven het open vuur en vergezeld door rendierherders die je meer vertellen over hun cultuur en overtuigingen. Luister hoe traditionele Sami liederen worden gezongen en ga naar buiten om te zien of het dansende noorderlicht verschijnt. 

Tips en tricks 

Dit Arctische rendieren avontuur in Tromsø begint bij het Radisson Blu Hotel in de stad. De tour is inclusief koffie en thee, een 3-gangendiner, verhalen en Joiks (liedjes) van rendierherders, een rendiertocht en het voeren van de rendieren. De rendiersafari vanuit Tromsø duurt ongeveer 4.5 uur (inclusief busreis). Je wordt de hele excursie begeleid door een Engelssprekende gids. 

Goed om te weten: 

Tijdens het diner wordt er een traditionele stoofpot geserveerd. Ben je vegetarisch of heb je andere dieetwensen? Geef dit dan van tevoren aan. Verder is het belangrijk om je warm aan te kleden (minstens 3 lagen). Het kan ijzig koud zijn in de avond!

Wat kost deze rendieren tour in Tromsø, Noorwegen?

Zie jij jezelf al zitten in een traditionele rendierenslee, glijdend door witte kristallen met een hemel die roze en paars kleurt? Boek deze excursie dan voor ongeveer 175 Euro per persoon.

Reserveren is flexibel: indien nodig kun je vandaag je plek nog reserveren en later pas betalen. Kun je ineens niet meer deelnemen aan de rendiersafari? Annuleer dan tot 24 uur van tevoren en krijg het volledige bedrag terugbetaalt!

Waarom een rendieren safari in Noorwegen boeken? 

Een rendier in het wild in Noorwegen

Iedereen die gaat reizen naar Tromsø, Noorwegen, moet een rendiertocht hebben gemaakt. Een rendiersafari in Noorwegen is namelijk één van de meest magische ervaringen die je kunt meemaken.

Rendiersledetochten zijn een populaire en unieke manier om dicht bij deze fantastische, legendarische dieren te komen. 

Wees niet bang: rendieren in Tromsø worden niet puur gebruikt voor de toeristenindustrie. Het is echt een eeuwenoude manier van vervoer. Ritten duren meestal niet enorm lang en de snelheden blijven gematigd.

Een rendiertocht in Noorwegen is eerder een soort spirituele reis; glijden door een besneeuwd poolbos in een houten slee, terwijl je het noorderlicht boven je kunt zien dansen. Als dat niet als een once in a lifetime experience klinkt… 😉

Ben je al overtuigd van de magische ervaring die de rendieren in Tromsø je kunnen geven? Wacht dan niet te lang. Boek op tijd je tickets voor deze geweldige excursie! 

Naast het betoverende avontuur van het ontmoeten van rendieren, beloven de komende tours in Tromsø nog meer onvergetelijke ervaringen, waaronder opwindende sneeuwscootertochten, betoverende wandelingen op de kerstmarkt, boeiend zeevissen en magisch walvissen spotten.

husky safari Noorwegen
Over Tromsø.nl

Onze missie is om de natuur, cultuur en het avontuur van Tromsø (en de rest van Noord-Noorwegen) voor iedereen toegankelijk te maken.