Tromsø Airport | De Beste Gids Voor Een Fijne Vlucht!

Deze luchthaven, officieel bekend als Tromsø Airport, Langnes (Tromsø lufthavn, Langnes), is de poort naar deze betoverende bestemming.

In deze gids nemen we je mee op een reis door Tromsø Luchthaven, waarbij we je voorzien van essentiële informatie over de faciliteiten, vluchtopties, transportmogelijkheden en bezienswaardigheden in de buurt.

Of je nu van plan bent om de stad Tromsø te verkennen, de ongerepte wildernis van Noord-Noorwegen wilt ontdekken of op zoek bent naar het magische noorderlicht, deze gids zal je helpen om je reis soepel en aangenaam te plannen.

Algemene informatie

 • Naam: Tromsø Luchthaven (Tromsø lufthavn), Langnes
 • IATA-code: TOS
 • ICAO-code: ENTC
 • Locatie: Tromsø Luchthaven is strategisch gelegen op slechts ongeveer 5 kilometer ten westen van het levendige stadscentrum van Tromsø. Dit zorgt voor een korte en handige transfer van en naar het hart van de stad voor reizigers.

Welke luchtvaartmaatschappijen vliegen op Tromsø Airport?

Tromsø Luchthaven wordt bediend door verschillende luchtvaartmaatschappijen, waaronder zowel binnenlandse als internationale vervoerders. Het aanbod van luchtvaartmaatschappijen kan in de tijd variëren, dus het is altijd raadzaam om de meest recente lijst van luchtvaartmaatschappijen te raadplegen via de officiële website van de luchthaven of bij het boeken van je vlucht. Enkele van de luchtvaartmaatschappijen die doorgaans diensten aanbieden van en naar Tromsø Luchthaven zijn:

 1. SAS (Scandinavian Airlines)
 2. Norwegian Air
 3. Widerøe
 4. Austrian
 5. Finnair
 6. DAT Airlines
 7. Edelweiss Air
 8. Air France
 9. Eurowings
 10. Lufthansa

Houd er rekening mee dat de beschikbare luchtvaartmaatschappijen en routes kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en andere factoren. Het is daarom altijd verstandig om de meest actuele informatie te controleren bij de luchthavenautoriteiten of de luchtvaartmaatschappij waarmee je van plan bent te vliegen voor de meest up-to-date vluchtinformatie en beschikbaarheid.

Hoe komt u van Tromsø Airport in Tromsø?

Om van Tromsø Luchthaven naar Tromsø te komen, heb je verschillende transportopties:

1. Airport Express Coach (Flybussen):

 • De luchthaven expressbus stopt bij verschillende hotels in het centrum van Tromsø, de universiteit en het universiteitsziekenhuis.
 • Reistijd: ongeveer 10-15 minuten naar het centrum van Tromsø.
 • Prijzen en dienstregelingen zijn te vinden op bussring.no.

2. Lokale bus:

 • Buslijnen 40 en 42 stoppen bij de luchthaven.
 • Reistijd: ongeveer 15-20 minuten.
 • Koop je ticket bij de kaartjesautomaat bij de bushalte of via de app Troms Mobillett.

3. Taxi:

 • De taxistandplaats bevindt zich direct buiten de aankomsthal van de luchthaven.
 • De reistijd naar het centrum van Tromsø is ongeveer 10 minuten.

Je kunt de transportoptie kiezen die het beste bij je reisplannen en voorkeuren past. De luchthaven biedt verschillende handige mogelijkheden om van en naar Tromsø te reizen, of je nu snel in het stadscentrum wilt zijn of andere bestemmingen in de omgeving wilt bereiken.

Reizen met kinderen op het vliegveld van Tromsø

Alle luchthavens van Avinor bieden diensten voor kinderen en hun gezinnen:

 • Babyverzorgingsruimte of commode voor baby’s
 • Speelplaats
 • Gratis WiFi
 • Informatie op de website om kinderen en hun ouders voor te bereiden op een gemakkelijke en plezierige reis
 • De grotere luchthavens hebben een uitgebreider aanbod met bijvoorbeeld meerdere en grotere speelplaatsen en activiteiten, kinderwagens, borstvoedingsruimtes en een goede selectie van aanbiedingen voor kinderen en gezinnen in restaurants en gemakswinkels.

Bij de veiligheidscontrole

Meestal mag je geen vloeistoffen meenemen aan boord. Maar voor je kind mag je eten en drinken meenemen om tijdens de vlucht te gebruiken. De etensbakjes mogen meer dan 100 ml bevatten en hoef je niet in doorzichtige, hersluitbare plastic zakken te doen. Haal de babyvoeding uit je handbagage als je door de veiligheidscontrole gaat.

De controleurs kunnen de inhoud van de potjes soms controleren. Het is handig om je kinderen van tevoren te vertellen wat er op de luchthaven gaat gebeuren. Je kunt bijvoorbeeld zeggen dat speelgoed even bekeken wordt bij de beveiligingscontrole, maar dat ze het daarna weer terugkrijgen.

Kinderwagens en buggy’s

Kinderwagens, buggy’s en autostoeltjes zijn speciale bagage. Check de kinderwagen, buggy of autostoel in bij de balie of bij de incheckmachine. Je krijgt dan een apart label voor de kinderwagen.

Breng de kinderwagen vervolgens naar de aparte incheckbalie voor speciale bagage. Daar kun je plastic tassen kopen om de kinderwagen te beschermen. Het label moet je aan de buitenkant van de plastic tas plakken, zodat het goed zichtbaar is. Je kunt ook duurzamere beschermhoezen, zoals een PramPack, kopen of huren.

Sommige verzekeringsmaatschappijen vergoeden schade alleen als de kinderwagen, buggy of autostoel op deze manier is verpakt. Let op: Paraplustrollers (buggy’s die je kunt inklappen als een paraplu) mogen soms als handbagage worden meegenomen, maar dit verschilt per luchtvaartmaatschappij.

Controleer dit ruim voor je vertrek bij je luchtvaartmaatschappij.

Autoverhuur op Tromsø Luchthaven

Op Tromsø Luchthaven zijn verschillende autoverhuurbedrijven aanwezig, waardoor reizigers gemakkelijk een voertuig kunnen huren om de omgeving te verkennen. Enkele van de bekende autoverhuurbedrijven die op de luchthaven van Tromsø opereren, zijn onder andere:

 1. Avis: Avis biedt een breed scala aan huurauto’s, van compacte auto’s tot grotere voertuigen, en heeft meestal een balie in de terminal van de luchthaven.
 2. Hertz: Hertz is een wereldwijd bekend autoverhuurbedrijf en biedt ook huurauto’s op Tromsø Luchthaven. Ze hebben verschillende opties voor reizigers.
 3. Europcar: Europcar is een andere populaire keuze voor autoverhuur en heeft meestal een aanwezigheid op de luchthaven van Tromsø.
 4. Budget: Budget is een bekende naam in de autoverhuurindustrie en heeft vaak een balie op de luchthaven van Tromsø.
 5. Sixt: Sixt is een internationaal autoverhuurbedrijf dat ook diensten aanbiedt op Tromsø Luchthaven.

Het is raadzaam om van tevoren een huurauto te reserveren om ervoor te zorgen dat je de gewenste auto krijgt en om wachttijden bij de balies op de luchthaven te vermijden. Ook is het handig om de tarieven en beschikbaarheid te vergelijken bij verschillende verhuurbedrijven om de beste deal te vinden die past bij je reisbehoeften.

husky safari Noorwegen
Over Tromsø.nl

Onze missie is om de natuur, cultuur en het avontuur van Tromsø (en de rest van Noord-Noorwegen) voor iedereen toegankelijk te maken.