Parkeren in Tromsø: Tips voor Correct Parkeren en Boetes Voorkomen

Tromsø biedt ongeveer 750 parkeerplaatsen in de stad. Parkeerautomaten accepteren munten en creditcards. Er is overdag geen gratis parkeren in het stadscentrum. Als je ergens bent zonder parkeermeter, kun je daar waarschijnlijk beter niet parkeren.

De Noorse Wegenverkeerswet stelt dat iedereen die in dit land rijdt de plicht heeft om de regels en voorschriften te begrijpen en te volgen. En iedereen die een voertuig in Noorwegen bestuurt, heeft een actieve onderzoeksplicht. Dit betekent dat wanneer je een voertuig parkeert, je de verplichting hebt om jezelf vertrouwd te maken met de parkeervoorschriften in het gebied. Je moet er zeker van zijn dat je mag parkeren op de plaats die je hebt gekozen.

Als je niet zeker weet of je mag parkeren op de plek die je hebt gekozen en je kunt niemand vinden om je te helpen, is het misschien beter om ergens anders te parkeren. Door deze extra moeite te nemen, kun je jezelf veel geld besparen.

Algemene informatie

  • Tromsø parking AS is bereikbaar via e-mail, telefoon, gewone post of je kunt bij hen langskomen op kantoor.
  • E-mail: parkering@tromso.kommune.no
  • Maandag tot vrijdag, tussen 8.00 en 16.00 uur:
  • (+47) 77 79 06 50. Buiten deze tijden: (+47) 907 60 874.
  • Kantoor: Vestregate 23, 9008 Tromsø. Alleen op afspraak. Postadres: Tromsø parkering AS, Postbus 822, N-9258 Tromsø.

Bezwaar maken tegen een parkeerboete

Als je het ongeluk hebt gehad om een parkeerboete te ontvangen en je bent het niet eens met de beslissing om je auto te beboeten, heb je de mogelijkheid om bezwaar te maken. Dit moet binnen drie weken worden gedaan, en de boete moet volledig worden betaald, zelfs als de status van het bezwaar nog in behandeling is.

Als de redenen voor je bezwaar worden geaccepteerd en de boete wordt ingetrokken, krijg je het geld terugbetaald. Als je een bezwaar wilt indienen, kun je het formulier invullen op onze bezwaarpagina en het zaaknummer (saksnummer) en het kenteken van de auto (bilkjennemerke) invoeren, of je kunt ons een e-mail sturen of een brief sturen.

Het bezwaar moet bevatten:

Zaaknummer (Saksnummer). Kenteken van de auto (bilkjennemerke). Datum van de boete. Je volledige naam en adres, en ook het land. E-mailadres. De reden voor je bezwaar. Elk document met betrekking tot de zaak. Onjuiste of onvolledige informatie in het bezwaar kan leiden tot afwijzing van het bezwaar.

De Noorse Wegenverkeerswet stelt dat iedereen die in dit land rijdt de plicht heeft om de regels en voorschriften te begrijpen en te volgen. Dit betekent dat beweren dat je de regels niet begrijpt, of dat je het bord niet kon lezen, geen geldige reden is om in beroep te gaan.

Overdekt parkeren

Fjellet

Fjellet is een ondergrondse parkeergarage die zich onder het grootste deel van het stadscentrum uitstrekt. De faciliteit maakt gebruik van een geautomatiseerd barrièresysteem. Bij het betreden van de ondergrondse parkeergarage krijg je een eenmalig papieren kaartje, en de slagboom gaat open. Je parkeert de auto op een lege plek en kunt deze daar zo lang laten staan als je wilt. Voordat je je auto ophaalt, betaal je eenvoudig het kaartje bij een van de betaalautomaten bij de ingang en gebruik je hetzelfde kaartje bij de slagboom bij het verlaten.

Seminaret

Seminaret is een parkeergelegenheid bij de “ingang” van de stad, net ten noorden van de brug. Parkeren voor het algemene publiek bevindt zich op het bovenste niveau. Het onderste niveau is gereserveerd voor bewoners met speciale vergunningen. Seminaret maakt gebruik van een standaard betaalsysteem waarbij je vooraf betaalt bij de machine binnenin.

husky safari Noorwegen
Over Tromsø.nl

Onze missie is om de natuur, cultuur en het avontuur van Tromsø (en de rest van Noord-Noorwegen) voor iedereen toegankelijk te maken.