Een Noorderlicht Cruise Door de Fjorden van Tromsø | Wauw!


Een van de beste manieren om het magische noorderlicht te zien, is door het maken van een noorderlicht cruise in Tromsø. Dit is namelijk een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te kunnen ervaren.  

Tijdens een fjorden cruise om het noorderlicht te spotten, kun je je ontspannen op een comfortabele en warme boot, zonder uren in de bus te hoeven zitten. Op zee heb je bovendien een veel grotere kans om een glimp van het noorderlicht op te vangen. 

Geïnteresseerd? Lees dan verder!

menu tijdens een noorderlicht cruise

Een cruise boeken door de Noorse fjorden; ervaar het noorderlicht op zijn best 

Er zijn veel verschillende tours die je kunt boeken om de Aurora Borealis vanaf het water achterna te gaan. 

De ene tour is niet perse beter dan de andere, het komt echt neer op je eigen voorkeuren. Eén van de cruises die we je echter absoluut kunnen aanraden, is de volgende: 

catamaran

Het noorderlicht spotten met een hybride-elektrische catamaran

Tijdens deze geweldige noorderlicht cruise kun je niet alleen genieten van verbluffende uitzichten op zee en het Arctische landschap, maar tevens smullen van een Arctic Tapas-diner. 

Aan boord van een comfortabele hybride-elektrische catamaran ontdek je met andere reizigers het ‘nachtleven’ van Tromsø en, als je geluk hebt, zie je het noorderlicht boven je dansen. 

Extra informatie over deze activiteit

Tijdens deze 3.5 uur durende cruise is het noorderlicht dichterbij dan ooit. Bewonder de prachtige poollandschappen en besneeuwde bergtoppen vanuit de comfortabele stoelen, en laat je betoveren door het donkere water van een heldere poolnacht. 

De stille hybride-elektrische catamaran biedt 360-graden ongeëvenaarde panorama’s. Vaar rond het eiland Tromsø, langs bezienswaardigheden zoals de Arctische kathedraal, en zie hoe de bemanning een onderwaterdrone met licht lanceert om de mysteries van de diepten beneden je te ontdekken. 

Omdat de duisternis van de oceaan de sterren erboven weerkaatst, is de kans om het noorderlicht te zien verschijnen groot. Geniet van de unieke sfeer terwijl je je tegoed doet aan een heerlijk diner, waarbij je verse en lokale ingrediënten geserveerd krijgt. 

Tips en tricks

  • Er gelden speciale gezondheids- en veiligheidsmaatregelen tijdens deze noorderlicht cruise  in Tromsø. Neem deze voor vertrek goed door, om verrassingen te voorkomen. 
  • De tourguide van deze excursie spreekt zowel Engels en Noors. Daarnaast  is de tour toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 
  • Naast het inclusieve diner (dieetbeperkingen moeten ten minste 24 uur van tevoren bekend zijn), zijn er verschillende drankjes te koop op de boot. Neem je portemonnee dus mee!
  • De ontmoetingsplek van de tour is de pier aan de zijkant van Skarven Kro Restaurant in Tromsø. Zorg ervoor dat je hier minstens 15 minuten van tevoren aanwezig bent. 

Goed om te weten:
Deze fjorden tour om het noorderlicht te spotten heeft een beperkte capaciteit, dus het is verstandig om van tevoren te reserveren om zeker te zijn van een plekje.


Wat kost een noorderlicht cruise vanuit Tromsø? 

Deze unieke cruise kost ongeveer 152 Euro per persoon. Wil je nog niet te veel plannen voor je reis in Tromsø? Geen probleem. Je kunt deze noorderlicht cruise vandaag nog vastleggen en tot 24 uur voor aanvang gratis annuleren. Je krijgt dan het volledige bedrag terug. 

noorderlicht op zee

Waarom iedereen een noorderlicht cruise in Tromsø zou moeten maken?

Je kunt je wel voorstellen dat een cruise door de Noorse fjorden het noorderlicht, als je deze uiteindelijk te zien krijgt, nóg specialer maakt. 

Afgezien van het feit dat de kans om het noorderlicht vanaf het water te zien groter is, kun je het landschap op een unieke en steeds veranderende manier bewonderen. Zo kan het weer in Tromsø per minuut veranderen, van een heldere lucht in een (sneeuw)storm en alles daartussenin. 

En hadden we al gezegd hoeveel sterren je te zien krijgt aan boord van een cruiseschip in de duisternis? 

Wanneer kan je het beste boeken?

Wanneer is de beste periode om een cruise te boeken? Niet perse een onbelangrijke vraag…

Het is echter niet eenvoudig om precies te zeggen wanneer de beste maand is om het noorderlicht te zien. Maar in feite loopt het noorderlichtseizoen in het noordpoolgebied van de laatste week van september, tot de eerste week van april

Laten we even per maand bekijken hoe groot de kans is om het noorderlicht te kunnen ervaren: 

September en oktober

Deze maanden kennen geen lange periodes van duisternis, maar toch is er behoorlijk veel zonneactiviteit tijdens deze maanden. Hierdoor is de kans om het magische groene licht te zien wel degelijk groot. 

November, januari en februari

Tijdens deze maanden zie je de zon niet veel in Tromsø. Maar ondanks dat de duisternis een belangrijke factor is voor noorderlichtwaarnemingen, maakt de grotere kans op sneeuw en bewolking gedurende deze maanden, je kans soms kleiner. 

Maart en april

Deze maanden hebben meer daglicht dan in de wintermaanden, en hebben, net als de herfstperiode, veel zonneactiviteit. Ook dit zijn dus goede maanden voor het maken van een noorderlicht cruise in Tromsø. 

Meer hoeven we niet te zeggen, toch? Het maken van een noorderlicht cruise door de fjorden van Noorwegen is een fantastische, onvergetelijke ervaring. Of je het licht nu te zien krijgt of niet!

husky safari Noorwegen
Over Tromsø.nl

Onze missie is om de natuur, cultuur en het avontuur van Tromsø (en de rest van Noord-Noorwegen) voor iedereen toegankelijk te maken.